Slendy engem néz

2013.04.06 21:58

1983.04.05.
Ma is láttam. A parkban. Ott volt és bámult. Úristen! Hogy bámult! Nagyon magas, és azt hiszem nincs arca... Nem akarom látni! Úgy érzem kezdek megőrülni. Mostanában minden öltönyös fazontól halálra rémülök. Senki sem látja, csak én. Azt hiszem holnap itthon maradok. Kell egy kis pihenés.

1983.04.17.
Nem tudom, mit csináltam tegnap délután. Nem emlékszem. Félek. Mit félek?! Rettegek! Azt hiszem a délutánom azzal tellt, hogy bedeszkáztam az ajtót. Nem tudom! Nem emlékszem rá, hogy mikor csináltam... Köd van kint.

1983.04.19.
Elegem van a konzervekből, de már csak ez van itthon. Két hete ki sem tettem a lábam a házból. Ki is rúgtak. Nagy a köd. Minden ablaknál le van engedve a redőny. Nem akarom látni, hogy mi van kint! A ködben van. Közel. Érzem, ahogy bámul. Azok a hosszú végtagok recsegtetik a deszkákat. Azt hiszem, ha akarna, könnyen bejöhetne. Mit akar? Mi a fenét akar?!

1983.04.23.
Oszlik a köd. Talán holnap eljutok a boltig. Éhes vagyok. Az éjjel elszakadt a telefon kábel és elment az áram is. Megint itt volt. Arra riadtam fel az éjszaka közepén, hogy valami nevet. Mintha egy csecsemő kacagott volna, de sokkal mélyebb hangon.

1983.04.24.
Voltam a boltban. Sokmindent vettem. Remélem vége már.

1983.04.27.
Itt van bent! A szekrényben ülök. Látom a résen át. Rettegek! Hogy jutott be?! Úristen! Erre néz! Nincs arca! NINCS ARCA!!! Ide jön. Meg fogok halni! Meg fogok ha---........

Napló hatóságok által lefoglalva. Helyszínen vérfoltok. Dulakodás nyomai. Szemtanú nincs. ***** eltűntnek nyilvánítva. Felsőbb utasításra a napló megsemmisítésre került.