Rövid hírek

2016.02.16 17:42

Flemac

Mielőtt belekezdenék bármibe is, szeretném elmondani, hogy ami ez alatt a kis alcím alatt el fog hangzani többnyire butaság és nonszensz, lévén, hogy erősen hajlamos vagyok átmenni hypochonder-be. Engedélyezve van, hogy Agóniának* hívjatok (Fable után szabadon).

Szóval ma reggel kiváltottam a gyógyszert, amit a háziorvosom írt fel. A neve Flemac, mint ahogyan azt az alcím is hirdeti. Ronda, barátságtalan, hidegrázós és undorodós találkozás volt. Az oka egyszerű: utálom a gyógyszereket. És bár szeretek magamnak különféle, halálos betegségekről diagnózist felállítani a google és a wikipédia segítségével, gyógyszert csak akkor vagyok hajlandó szedni, ha nagyon muszáj, vagy ha már tényleg a halálomon vagyok.

Pontosan ezért nem szabad elolvasnom a betegtájékoztatókat sem, mert a szemeim fent akadnak a fatális, a belső vérzés, a gyomorfekély és a ne szedje ha, címszavakon. Ez a gyógyszer egy naaagyon erős gyulladáscsökkentő, amit rövid ideig szabad szedni, különben tényleg a gyomra bánja az embernek. Hát persze, hogy elkezdett kattogni az agyam, hogy tíz nap rövid vagy hosszú időnek számít-e abban az esetben, ha napi kettőt kell szednem? A kis fejemben - abban a nagyon okosban - eldöntöttem, hogy ez bizony hosszú, és már ma este vért fogok köhögni. Igen, butaság és nonszensz, lépj túl rajta.

A lényeg az, hogy beszedtem az első adagot. Sem gyomor, sem vesefájdalmat nem éreztem. (Igen, vesebetegek sem szedhetik és én azok közé tartozom a saját diagnózisom szerint. Amúgy meg csak veseköves vagyok... vagyis voltam. Négy éve.) Viszont a kezem sem fáj. Pedig éreztem, hogy fájni fog, még délelőtt. Azóta hibátlanul működik. Szóval igen, túléltem az első napot. Maradt tíz. Kitartást nekem! :D

 

DeadPool

Mint sokan tudjátok, végre valahára megérkezett a MARVEL univerzum egyik legjobban várt filmje. Mi – a kedvesemmel – már két éve vártunk rá, és szombaton végre eljutottunk a legközelebbi moziba, és kíméletlenül megnéztük.

Akik nem tudják miről van szó, azoknak elérhető a magyar szonkronos trailer [ITT] és [ITT] mivel, hogy kettő is van.

Nem vagyok hajlandó előre lelőni a poénokat és a szaftosabb részeket, mert annyira friss még a film, hogy félek a lincseléstől. Mindenesetre azok, akik a hagyományos Marvel élményt várják, a szokásos kezdéssel, fokozódó izgalmakkal és rejtélyekkel… nos csalódni fognak. Ez a film nem szokványos, nem hagyományos és nem is rendhagyó szuperhősös tömegfilm. Tocsog a cifrábbnál cifrább beszólásokban és káromkodásokban, amit más hősös filmekben nem találunk meg. Mint az nyilvánvaló, a magyar nyelv sok-sok gyöngyszemet tartogat a tarsolyában, ha káromkodásra kerül a sor, és ebben a filmben egész kis divatbemutatót is kapunk belőle. Részben ezért is a 16+ korhatár. Részben meg a két percre jutó meztelen női testek aránya is hozzásegít a korhatár emelésén.

Saját felelősségre és orvosi felügyelettel ajánlott nézni, mert félő, hogy leszakad a rekeszizmunk a sok nevetéstől.

Én csak annyit tudok mondani róla, hogy eddig ez volt mindenidők legjobb Marvel filmje és nagyon várom a folytatást. Mert bizony lesz folytatása is.

 

Dandelion

Még mielőtt bárki arra gondolna, hogy egy virágról fogok mesélni nektek, el kell, hogy szomorítsalak benneteket. A videojátékok már régóta előkelő helyet foglalnak el a hobbijaim listáján, rögtön az írás és olvasás alatt. [ITT] megleshetitek a bevezető videót. Az eredeti címe: Dandelion wishes brought to you

Pár éve, még 2012-ben elég nagy hírverést csináltak ennek a koreai otome** játéknak azokban a körökben, ahol jelentősége volt. A demo változata hamar ki is jött, így bárki letölthette azt és ki is próbálhatta. Persze mindannyian tudjuk, hogy a demo játékok csak kínzóeszközök a marketing széles palettájú kínkamrájában. Én is letöltöttem még anno és bizony kipróbáltam, és annyira megtetszett, hogy alig vártam, hogy végre a teljes verzió is kijöjjön. Aztán puff! Pár hónap és teljesen megfeledkeztem róla. Olyan szinten, hogy csupán tegnap jutott eszembe újra. Szóval elhatároztam, hogy megszerzem a játékot. Letöltöttem.

Ami dióhéjban tudni kell, hogy ez egy teljesen leszinkronizált (koreai nyelven) játék, ami rendelkezik angol fordítással. Egyik remek pontja, hogy a főszereplőnk, akit mi mozgatunk is le van szinkronizálva. Illetve az összes kisebb-nagyobb szereplő is. Én magam a japán szinkronos otomékhez jobban hozzá vagyok szokva, ezért eléggé furcsa a koreai szavakat és hangokat hallani.

A játék szigorúan 12+ figyelmeztetéssel működik. De nem spoilereztem le magamnak, ezért nem tudom, milyen tartalom lehet benne.

Amit eddig tudok, hogy a stresszes, szorongó, teljesítmény kényszeres, neurotikus főhősnő (ezek lennénk mi) egy reggelen rejtélyes módon kap egy kosárnyi állatkát. Három nyuszit és két cicust. Az egyetem, előkészítő suli és a részmunkaidős állás mellett most még róluk is gondoskodni kell. A lényeg az, hogy egy szép napon ezek az állatkák emberré változnak. Sőt! Öt fiatal és igazán jóképű fiatalemberré, nyuszi és cicafülekkel. Kiderül, hogy egy gonosz varázsló varázsolta el őket, de bizonyos szabályok értelmében ennél többet nem árulhatnak el.

Itt egy előtte és egy utána kép.

 

Gyakorlatilag ennél többet nem tudok mondani a játékról, mert én is csak eddig jutottam el (négy újrakezdés és három Bad End után). A lényeg az, hogy első körben a fekete macsekra pályázok, akinek sajnos sokkal nehezebb elrabolni a szívét, mint a többi karakternek. De tervezem végigvinni a másik négy történetszálat is. Mert, miért is ne? :D

 

__________________________________________________________________________

*Lásd Vavyan Fable: Mennyből a csontváz c. művében

**Az otome játék annyit jelent, hogy randi szimulátor (nagyon durva és nyers fordításban). A lényege az, hogy mi mozgatjuk a hősnőt, aki a játék során több különböző férfi karakter közül szerelembe eshet egyel. Természetesen ez nem pornográf tartalmú játék, maximum a végén elcsattan egy romantikus csók, de ennél több, vagy durvább dolgok nem történnek benne. Ami azt illeti erősen a romantikára koncentráló játékok ezek, melyek a mi kezünkbe adják a választást, hogy kit is szeretnénk meghódítani végül.

 

Rövid hírek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása