Mondo Con és egyéb életmorzsák

2017.07.09 19:53

Üdv!

Május igazán nagyon régen volt már, akárhonnan nézzük. Ám legnagyobb örömötökre - avagy sajnálatotokra - még mindig élek. Visszatértem, és megint itt vagyok.

1

 

Először is hadd meséljek a novella pályázatról. Annyira ígérgettem, hogy két művet küldök be, hogy a végén csak egy lett belőle. Erről bővebben olvashattok elszórt morzsákat a Facebookon. Egy e-mail keretein belül a Magyar Irodalmi Ház tájékoztatott a következőkről:

Gratulálunk valamennyi szerzőnek, és köszönjük, hogy írásával megtisztelte pályázatunkat! Örvendetes, hogy a pályázatra leadott művek száma messze túllépett várakozásainkon. Egyértelművé vált: nagyobb, több művet magába foglaló kötetet kell szerkesztenünk!

SZÁMOK
Szerzők száma: 295
Művek száma: 678

AMI KÖVETKEZIK
1. Művek letöltése, feldolgozás megkezdése

Előkészítő feladatok: július 10-ig.

2. Novellák értékelése
Számos novella értékelése már megtörtént, ám jelentős részükhöz – számosságuk okán – még nem fértek hozzá felkért szerkesztőink.
Novellák értékelése:
augusztus 30-ig.

3. Eredményhirdetés
Portálunkon közzétesszük a kötetbe kerülő művek listáját. A listát a szerzőknek is megküldjük.
Közzététel:
szeptember 10. [….]“

Tehát most várakozunk szeptemberig. Nem kis idő. Bár én voltam túl naiv, hogy azt hittem, gyorsabb leforgású lesz a dolog. Végül is nincs más hátra, mint előre!

2

 

A Szerencsétlenül járt telefonomat hál' ördögnek, garanciálisan megjavították és még azon a héten vissza is kaptam. Azóta úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére. Kapott egy vadonatúj tokot is a drága, amivel most el is büszkélkedek. Bizony, Tolkien, és bizony, egyezik a tetoválásommal is. Ennél büszkébb már nem is lehetek.

 

 

 

 

 

3

 

És ha már a tetoválásoknál tartunk, meg kell tőlük szabadulnom. Legalábbis két napig biztosan, hiszen alig öt nap múlva ismét részt veszek a Mondo által szervezett animeconon. Be is öltözök – avagy cosplayelek – életemben először, s mint azt már említettem Buborék Hercegnőként fogok sétafikálni egyik programról a másikra. Nem csekélyebb társaságom lesz, mint Marceline, akivel remélhetőleg együtt fogunk randalírozni, no meg (bár azt az univerzumot nem ismerem) Panty és Stocking is velünk tart majd. ← Náluk fogunk aludni!

Oltári nagy szerencsémre nem egyedül kell eljutnom Pestre. Egy nagyon kedves házaspárral fogok utazni, akik így ismeretlenül is, de felajánlották, hogy hozzájuk csapódhatok, vonatozzunk együtt. Sőt mi több! Úgy néz ki, hogy a hazafelé vezető úton is élvezhetem a társaságukat, ami több mint megnyugtató az én utazástól majrézó szívemnek.

Mondanom sem kell, hogy már tűkön ülök a várakozástól és alig bírok magammal, főleg hogy rengeteg olyan program lesz, ami iránt érdeklődöm, sőt a Con sztárvendége nem más lesz, mint Leon Chiro az Olasz szívtipró [klikk] , aki a vasárnapi nap folyamán fog előadást tartani a Cosplay Kerekasztal keretein belül sok más elképesztően tehetséges cosplayer társaságábean.

 

Élménybeszámolóra mindenképp számíthattok, most nem sumákolom el, mint legutóbb, ezt megígérhetem. Addig is mindenkinek nyaralásban gazdag, munkától mentes remek időt kívánok.

Mondo Con és egyéb életmorzsák

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása