Mi a szándéka? - Feltételezések

2013.04.06 22:51

Üdv újra itt!
Ismételten a SlenderMannel foglalkozunk ezen a meleg nyári napon. Ebben a bejegyzésben azt boncolgatjuk majd, hogy mit akarhat tőlünk, mi a szándéka velünk, illetve, hogy mit kereshet itt?
A következőkben egy anyanyelvünkre fordított hozzászólást olvashattok majd, ami egy Alice nevű felhasználótól származik a Slender Nation nevű fórum 
What does He want? topikjából.

Ugyanezt a hozzászólást a slenderman.freeblog.hu oldalon is megtalálhatjátok, szintén magyarul. Köszönet nekik a fordításért!
Mivel a fordítás nem tőlem származik, más színnel emelem ki!

Talán illetlenség ezt külön posztolnom, bár mondtam korábban, hogy nagyon érdekel a téma. Futólag volt róla szó egy másik topikban, de szeretném ismerni a ti saját véleményetek arról, mit is akar tőlünk, halandóktól ez a Slender Man. Úgy gondoltam, megpróbálom rendszerbe szedni a három fő teóriát (puszta kíváncsiság, ártani akar nekünk, avagy jó szándékai vannak), emellett elmondom az én nézetemet is, mielőtt kikérném a ti véleményetek.

"... nem akartunk odamenni, nem akartuk, hogy meghaljanak, de az a megtörhetetlen némasága és a megnyúlt végtagok látványa éppen annyira elbűvölt, mint amennyire megrémített minket..."élecsi az emberekre
Ezt a teóriát leginkább az az állandó megfigyeltség érzése igazolhatja, amit Vékony úr áldozatai élnek át. "Lát téged" [ez a két szó a Marble Hornets egyik sokat idézett frázisa] és mindenhová követi áldozatait. Miért? Hogy minél többet megtudjon a köznapi életünkről. Talán egy földönkívüli lényről van szó, aki valamiféle rosszul sikerült "kutatást" vezet. Esetleg egy teljesen másféle, jóval felettünk álló életformáról, aki igyekszik megérteni az autóinkat, komputereinket és kapcsolatainkat. A halálesetek (és az ezeket követő belső szerv-birizgálások) egyfajta boncolás céljával történhettek, hogy láthassa, hogyan működik testünk.


Kettes számú elmélet: Ártani akar nekünk
Nos, végül is embereket öl.
Vagy pedig örökre eltünteti őket. 
Talán Slender Man egy erdei lény, akit feldühített a környezetszennyezés. Esetleg valami más, nem tisztázott módon bántottuk meg, mindenesetre ahhoz eléggé, hogy a halálunkat kívánja. Talán azért ilyen, mert elménkkel tudatosan így "teremtettük meg" és azért öl, mert ezt várjuk el tőle. Vajon elégedettséggel tölti el a gyilkolás, vagy pusztán kötelességből teszi, létezésének egyedüli céljaként?


Hármas számú elmélet: Jó szándékai vannak
Elég valószínűtlen, de egyesek nem tartják kizártnak. Néhányuk véleménye szerint SM valami módon figyelmezteti az emberiséget egy még rosszabb lehetséges sorsra. Vagy a gyermekek őrangyalaként funkcionál, és a létezés egy másik síkjára viszi az ártatlanokat, mielőtt a csúnya nagy világ bekebelezhetné őket, és itt kellene megöregedniük. Figyel minket, hogy védjen és végül egy sokkal fájdalmasabb haláltól kímél meg minket.
Az esszenciális negyedik nézet: Ez csak mese. Túl sokat látsz bele a semmibe. Ne gondolj rá többet, és menj aludni, holnap sok dolgod lesz.

-A magam részéről lehetségesnek tartom a második, a harmadik (és persze) a negyedik elméletet is.
Úgy érzem, az egész Slender Man mítosz egy kollektív metafora a halálra és a félelemre. Neki nincs szüksége ránk, hogy létezzen, nekünk azonban annál inkább kell valami, ami megszemélyesíti azt a furcsa, libabőrrel járó érzést, valahányszor kitekintünk az ablakon, azon töprengve, visszanéz-e ránk valami az éjből. Azért van szüksége a félelmünkre, mert nekünk is szükségünk van rá, hogy kiengedjük magunkból. Az igényeinket szolgálja ki, s ha nem lenne, sokkal nagyobb, személyesebb félelmekkel kellene szembenézünk. Az ismeretlentől való alapvető rettegést testesíti meg, és azt az irtózatos végkifejletet, amivel a megismerésre törekvés járhat. Az embereknek dönteniük kell afelől, hisznek-e benne vagy nem, elkísérik-e [a halálba], vagy ellenállnak és felveszik a harcot. Amit akar tőlünk, az pusztán az, amit mi állandóan nyújtunk neki, a félelmünk, és az őt "szólongatva" (
hello operator), őrá gondolva eltöltött órák, amit a saját életünkből áldozunk rá.