Magyarázat

2016.04.27 18:18

Az ember hullámvölgyben él. Főleg, ha érzelmekről és hangulatról van szó. Egy nehéz időszakon vagyok túl. Saját magamat hátráltattam egyrészt a hozzáállásommal, másrészt sok egyéb mással is. A beígért aktivitást a múlt hónapban és ebben a hónapban sem sikerült teljesíteni. Az okán nem is kell sokat filozofálni; egy sor apró tényező halmozódott fel, ami kinőtte magát és remélhetőleg mostanra elmúlt.

Az elsődleges ok természetesen az időhiány. A munkahelyemen épp csak a plafon szakadt a nyakunkba. Borzalmasan sok volt a munka és a stressz, és ezen az sem segített, hogy igyekeztem megtenni minden tőlem telhetőt, hogy redukáljam. Sajnos engem is beleérve, mindenki más is frusztrált volt és nyűgös. Csak női kollégáim vannak, így talán bele sem kell mennem mélyebben, milyen is az, ha mindnyájunknál egyszerre szakad el a cérna. Ezt nem is feszegetem ennél jobban.

A másik ok az volt, hogy a fáradtság miatt abszolút elvesztettem minden motivációmat az íráshoz. A helyzet az, hogy nem csak ide, a Madarakra írok, vagy a Bagolyra, de egy harmadik oldalon is „aktív” írónak számítok és ezeket néha nehéz összeegyeztetni. Főleg ha minimum heti egy bejegyzést fel szeretnék tenni mindhárom helyre. Egyes bejegyzésekhez nehéz megfelelő témát találni és azt úgy megírni, hogy az felvállalható legyen. Ezek mellett van egy-két sorozat, amit nézek és ezt is bele kell sűrítenem abba a 3-4 órába, amit otthon töltök (alvás nélkül) este. Sőt, hogy tetézzem: van pár videojáték is, amiket szívesen játszom, illetve egy hadseregnyi könyv sorakozik a polcaimon, amik mind arra várnak, hogy elolvassam őket. Ebbe a pár órába egyszerűen képtelenség belesűríteni mindazt, amit szeretnék. Az a 4-5 óra, amit alvással töltök, sajnos nem redukálható tovább, hiszen így is fáradt vagyok már. Hétvégéken természetesen más dolgom is van, mint a laptop előtt ücsörögni egész nap. Családom van, barátaim vannak, magánéletem van, és ezekre is időt kell szentelnem. A hobbijaim másodlagosak.

És most térjünk a dolog vidámabbik felére. Úgy néz ki, hogy a munkahelyemen rendeződnek a dolgok (egyelőre) és mind nyugodtabbak lehetünk egy kicsit, nem kell őrült, megfeszített tempóban hajtani látástól vakulásig és ez sokkal relaxáltabbá teszi az embert. A stressz és nyomás csökkenésével az én életkedvem és alkotóvágyam is visszatérőben van. Mindössze időre van szükségem, hogy összeszedjem magam egy kicsit. Sajnos jelenleg nem tudom garantálni, hogy sűrűbben írok majd, de (legyen akármilyen elcsépelt is) igyekezni fogok. Csak ne veszítsétek el a belém vetett hitet, még ne írjatok le nagyon. Ígérem, nem tűnök el szó nélkül, vagy ha mégis, azt később megmagyarázom.

 

Beígértem nektek egy Tolkien Kuckós írást is FaceBookon. Ez már folyamatban van és jövő hétig el is készül (legalábbis remélem). Mivel eddig a többség Középfölde történelmére szavazott, így egy olyan cikkel kezdem, ami Arda teremtéstörténetét foglalja magában. Minden világnak megvan a maga genezise, és az egyik legérdekesebb talán pont Tolkien tollából származik. Előrebocsájtom, hogy erősen mitikus elemeket foglal magában, sokkal inkább vallási nézetű, semmint tudományosan megmagyarázott. Ennél többet nem mondok, de ne számítsatok Nagy Bummra.

 

Köszönöm, hogy olvastok, és köszönöm a türelmeteket is. További minden szépet és jót! :)

Magyarázat

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása