El Chupacabra - Ismerkedjünk!

2013.04.06 22:50

Róla biztosan sokat hallottatok már! Szerény személyen kedvenc teóriája (amit még jó pár éve egy osztálykiránduláson hallottam), hogy a Chupacabra éjjel belopódzik a szobádba és lerágja a lábujjaid. Örök rejtély számomra, miért is rettegtünk tőle, és miért aludt aznap éjjel mindenki zokniban.

Viccet félre téve. Ebben a posztban erről a titokzatos, rémisztő lényről lesz szó. Jómagam a Nationel Geographic előtt ülve hallottam róla első ízben. Azt már mondanom sem kell, hogy rettenetesen érdekes volt a műsor. Képek, tények, kutatás, szakvélemények, stb. Szabályosan odaragadtam a képernyő elé (pedig nagyon nem szeretek tévét nézni). Ezek után persze rettentő kíváncsi lettem, de a témában egyelőre nem bővítettem a tudásomat. Képeket nézegettem róla, milyen is lehet valójában, de a legendának nem jártam utána. Most viszont összeszedtem pár dolgot és veletek is megosztom!

 

1987-ben jelentették először, Puerto Rico területén a felbukkanását. Innentől kezdve megszaporodtak a Chupacabra jelentések. Mexikótól Latin Amerikáig mindenhol észlelték a lényt (vagy lényeket).
A neve spanyol eredetű a 
cabra chupar(azaz "kecske szívó") kifejezés összeolvadása. Ez onnan ered, hogy a lény előszeretettel szívja ki a kecskék vérét sok bosszúságot okozva a helyi gazdáknak.
Külsejéről rengeteg eltérő leírás létezik. Van akik szerint röpképes, megint mások szerint kétéltű és a nap nagy részét víz alatt tölti.

 

2009-ben zaporozsjei turisták a Krím-félszigeten különös csontvázra bukkantak. Egyes szakértők úgy gondolták, egy Chupacabra csontváz lehetett. Különösen nagy fejéhez hosszú, majd' több mint egy méteres gerincoszlop csatlakozott, szokatlanul apró medence csonttal. A tűhegyes bordák pedig végig fellelhetőek voltak a gerinc teljes hosszában. (Sajnos az ott készített fényképekből egyet sem találtam, így be kell érnünk ezzel.)

 

 

 

 

 

 

 

Amit eddig tudunk róla: Rendkívül különleges (?) a gyilkolási módszere. A döglött állatokon talált sebek egytől-egyik szúrt sebek voltak, mindegyik a nyak környékén. Az állat körül nem volt vér, ahogy a testében sem. (Ez eddig engem borzasztóan emlékeztet a menyétre vagy a nyestre...) A különlegesség itt jön szóba. A hullamerevség nem állt be, valószínűleg azért, mert a lény nyálában erős véralvadásgátló van. Illetve az elejtett állatok szerveiből is hiányzik egy-egy kisebb avagy nagyobb darab. A másik különös dolog az, hogy a nyaktájékon talált szúrt sebeken kívül nem találtak semmi más bemetszést a testeken.
Sokak intelligens lénynek tartják. Elbeszélések szerint képes kinyitni az ajtókat, tárgyakat mozgat, ketreceket nyit ki, követi az embereket. Állítólag egy professzor lámáját is megölte egy Chille-ben található iskola udvarán. Később a professzor azt állította, látta a lényt házának tetején, másodszor pedig fényes nappal látta a diákjaival együtt. Elmondása szerint egy fa ágán gubbasztott és azonnal eltűnt, amint észrevette, hogy észrevették.
Szemtanúk szerint Chupacabra telepátiával kommunikál. Egy női szemtanúra rá is esett a lény, mikor a nő kilépett az ajtón. Meg is sebezte a nőt. Karmával hosszú és mély sebet ejtett a hátán. A legfurcsább az esetben az, hogy a seb pár napon belül begyógyult. Egy orvos azt nyilatkozta erről, hogy abszolút lehetetlenség, hogy egy ilyen seb csak úgy egyik napról a másikra begyógyuljon.

Összefoglalva: Valahogyan kiszívja az összes vért az áldozatból, eddig még ismeretlen módszerrel eltávolít a szerveiből egy-egy darabot, brutális mennyiségű véralvadásgátló lehet a nyálában, intelligens, képes telepátiával kommunikálni, és szintén ismeretlen módon, az általa okozott mély sebek is pár nap alatt begyógyulnak.

 

UFO vagy kísérlet?
Sokak szerint az FBI-nak és a NASA-nak is köze lehet a dologhoz. Szemtanúk állítása szerint egy Dél-Amerikai országban a chupacabra támadások megszűnése után megjelent pár FBI ügynök, illetve egy NASA kutatócsoport. Rejtélyes konténereikből pedig különös hangok hallatszottak ki. Ezek után az ügynökök és a kutatócsoport emberei elégé sietősen hagyták el az országot.
Felmerül a kérdés: Amerika már megint kísérletezik valamin, vagy egy újabb Roswell üggyel állunk szemben?
Véleményem szerint az első. Mindenki tisztában van azzal a nyílt titokkal, hogy az USA-ban előszeretettel folytatnak különböző kísérleteket, de erre mindenki nevetve legyint. Ha igazak lennének a pletykák, akkor nem tennének-e meg mindent azért, hogy elhallgattassák az embereket? Szerintem nem. Nekik tökéletesen megfelel, ha az emberek csak úgy mellékesen meg-meg jegyzik a dolgot, de nem hiszik el. Ha logikusan megnézzük, sokkal könnyebb elrejteni olyasvalamit, ami mindvégig a szemünk előtt van. Sokkal könnyebb titokban tartani valamit, ha megengedjük az embereknek, hogy beszéljenek róla. Miért? Mert abszolút képtelenségnek találják. Nem hisznek benne. És éppen ezért végezhetik a kutatólaborokban zavartalanul a munkát.

 

Saját vélemény:
Ahogy képek után kutakodtam, sorra szembejöttek az ilyesfajta állatok. Valamiféle kutyára emlékeztet, mégis patkányszerű farka van. Ha engem kérdeztek, olyasmi, mint az egyiptomiak szobrai, amik kutyákat ábrázolnak. Valamiféle éjszakai ragadozó lehet. Jól láthatóan négy lábon jár, és hosszú, éles fogai vannak. A feje is rágcsálószerű. A testalkatából kikövetkeztetve talán erszényes jószág lehet. Őszintén szólva nem igazán hiszem hogy El Chupacabra valóban létezne. Dél-Amerikában egyébként is abnormálisan sok UFO-t, szörnyet, szellemet, miegymást észlelnek. Nos, amíg valaki nem szolgál meggyőző tényekkel arról, hogy a rettegett lény valóban létezik, addig legenda marad.

A következő Chupacabra poszt az észlelésekkel és szemtanúk beszámolójával foglalkozik majd. Addig is igyekszem minél több információt összeszedni a témával kapcsolatban.